Complimenten voor Bergwijn: "Een voorbeeld voor velen"

23 november 2018, 08:21

Steven Bergwijn is bezig aan een sterk seizoen en heeft de afgelopen interlands ook bij het Nederlands elftal indruk gemaakt. Het is daardoor een understatement dat de ster van de talentvolle aanvaller van PSV rijzende is. Darije Kalezic, die Bergwijn bij Jong PSV trainde, heeft veel respect voor de buitenspeler.

De voormalig trainer van Jong PSV liet Bergwijn in 2014 op zestienjarige leeftijd debuteren in Jong PSV. De oefenmeester kan zich de aanvaller nog goed herinneren. "Hij heeft niet zoveel wedstrijden bij ons gespeeld, maar we hadden hem er maar wat graag bij", zegt de 49-jarige trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "Steven heeft in die jaren keihard gewerkt en het is heel mooi om te zien hoe hij zich ontwikkelt en hoe hij zich vorige week tegen Frankrijk manifesteerde."

Dankzij zijn mentaliteit slaagt Bergwijn erin om zijn doelen te bereiken, vindt Kalezic. "Ik vind hem echt een voorbeeld voor velen. Hij is naast zijn talent enorm beleefd naar iedereen en altijd nieuwsgierig, viel me toen op. Hij wil zichzelf verbeteren en heeft rust in het hoofd. Het was nooit een jongen van rare fratsen. Marcel Brands en Phillip Cocu hadden hem toen allang als supertalent voor de toekomst aangemerkt. Memphis was nog een voorbeeld voor hem en je ziet dat hij nu ook de rust heeft gevonden. Als Steven na dit seizoen een vervolgstap maakt, zou ik het zoeken in een club van het kaliber waar Memphis nu speelt. Direct naar de absolute top, dat is wel zo ontzettend moeilijk. Ik denk dat Steven wel de aanleg heeft om daar ooit te kunnen komen, maar zou denk ik toch voor een geleidelijke carrière-opbouw gaan, zoals Georginio Wijnaldum dat heeft gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen