Pot is klaar met Van Gaal na vervelende samenwerking bij KNVB

22 november 2018, 10:11

Cor Pot heeft in zijn biografie flink uitgehaald naar Louis van Gaal. De voetbaltrainers werkten vier jaar geleden samen bij de KNVB, waar Pot verantwoordelijk was voor Jong Oranje en collega Van Gaal voor het grote Oranje, maar in Zeist ging het mis. Van twintig jaar als vrienden, groeide de twee in korte tijd uit naar vijanden. Met name de kritiek in de media deed Pot veel pijn.

"Cor, 'jíj kríjgt ál mijn spelers die nog beschikbaar zijn voor Jong Oranje", zou Louis van Gaal hebben beloofd aan Pot voor het EK 2013 in Israël. "Ik zei: wat klets jij nou Louis? Jíj kríjgt ál mijn spelers? De jongens die ík heb geselecteerd voor Jong Oranje vond jíj zo goed dat je ze snel bij het Nederlands elftal hebt gehaald. Jíj hebt die dus van míj gekregen, en die krijg ik nu terug." De ontmoeting krijgt geen prettig vervolg, want hoewel Jong Oranje wint van Jong Duitsland is Van Gaal kritisch.

"De volgende dag las ik in de media dat Jong Oranje zwak speelde en dat de tegenstand ook niet overhield. Was getekend, Louis van Gaal. Ik vond dat een heel vervelend stuk, uitgerekend van een vriend. Na die vervelende aanloop was dit opnieuw een trap na van Louis", schrijft Pot in zijn biografie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Tijdens het verdere verloop van het EK blijft Van Gaal communiceren via de media, tot frustratie van Pot.

"Toen was ik definitief klaar met die man. Ik vond Louis gewoon onbeschoft en dat neem ik hem kwalijk. Hij moet niet denken dat hij zich alles kan permitteren. Louis is geen koning, geen god. Hij is gewoon een mens, van vlees en bloed. Net als ik. En ik heb fatsoensnormen, die voor mij de maatstaf zijn in een vriendschap. Hij zei dat hij 'als topje van de ijsberg van de KNVB zijn zegje mag doen.' Ik heb van het ene op het andere moment afstand van hem gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen