Martens scoort en valt uit, Van der Gragt maakt haar debuut

21 november 2018, 22:45

Lieke Martens zal met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijd van FC Barcelona tegen Real Sociedad. Mede door twee doelpunten van de Nederlandse aanvaller won de Catalaanse formatie woensdagavond met 2-5, maar de 25-jarige Martens viel al voor rust uit met een blessure. Door de zege gaat Barcelona weer aan kop in de Primera División voor vrouwen.

De wedstrijd begon nog zo goed voor Martens, die al binnen zeven minuten het net wist te vinden. Real Sociedad kwam snel terug op gelijke hoogte, maar nadat Toni Duggan de 1-2 had gemaakt, scoorde Martens haar tweede van de avond. Niet veel later scoorde Duggan ook haar tweede, alvorens Martens geblesseerd uitviel.

Zonder Martens op het veld scoorden beide teams na rust nog een keer. Twintig minuten voor tijd mocht Stefanie van der Gragt haar langverwachte debuut maken. Door blessureleed was zij nog niet aan spelen toegekomen in de Spaanse stad. Zij miste onlangs ook de play-offwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen, maar is op de weg terug.