Advocaat Veljkovic: "Hij is negentig procent van vermogen kwijt"

21 november 2018, 12:17

Dejan Veljkovic, als voetbalmakelaar spil in het Belgische voetbalschandaal, is in de cel tot inkeer gekomen. Volgens zijn advocaat was hij tijdens zijn voorhechtenis van 42 dagen aan het verpieteren en was dat een reden om een deal te maken met justitie. In ruil voor informatie krijgt Veljkovic strafvermindering. Het Openbaar Ministerie zelf concludeerde ook dat dit het beste was.

"Het OM heeft gezegd: wat hebben we eraan dat meneer Veljkovic nog negen maanden in de gevangenis zit en er intussen een aantal mensen ongestraft weglopen?", zegt advocaat Kris Luyckx (foto) in Terzake en Van Gils & Gasten. "Of hij die andere mensen aan de galg gaat praten? Hij zal vertellen wat hij weet en ik weet wat hij gaat vertellen. Daar zullen dingen bij zijn die niet strafbaar zijn, maar er zullen ook dingen bij zijn die misschien wel strafbaar zijn."

Voor de informatie die Veljkovic deelt, krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar en een voorwaardelijke geldboete van 80.000 euro. Daarnaast moet de makelaar de illegale inkomsten inleveren. Advocaat Luyckx is het er niet mee eens dat Veljkovic op deze wijze de dans ontspringt. "Meneer Veljkovic komt er financieel absoluut niet goedkoop vanaf. Hij is tachtig procent of negentig procent van zijn financiële vermogen kwijt. Al het criminele geld dat hij de voorbije zeven, acht jaar verdiend heeft, staat hij af. Dat gaat over miljoenen euro's die nu al aan de staat toebedeeld zijn."

Veljkovic kwam op een verkeersboete na nooit in aanmerking met jusitite. "Om dan plots de hele hemel op je hoofd te krijgen, ook je partner in de gevangenis te zien belanden, je hele vermogen dat in beslag genomen wordt, je kind van twintig maanden dat opvang moet vinden: dat zijn heel moeilijke omstandigheden", vertelt zijn advocaat.

"Al snel werd duidelijk dat meneer Veljkovic veel meer weet dan het parket weet. Daarom moest de man die zijn hele leven deals gemaakt had nu zelf de ultieme deal maken voor zichzelf. Meneer Veljkovic doet dit niet alleen voor de lieve ogen van het Openbaar Ministerie, dat is evident. Maar het alternatief was dat hij aankeek tegen een voorhechtenis van vele maanden. Bovendien is meneer Veljkovic in de cel tot inkeer gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen