Van Dijk heeft zich pas 'op latere leeftijd' enorm ontwikkeld

21 november 2018, 08:45

Met Virgil van Dijk en Frenkie de Jong zijn twee veelbesproken Oranje-internationals afkomstig uit de jeugdopleiding van Willem II. Hoewel beide spelers om diverse redenen uiteindelijk het eerste team niet haalden, zijn ze in Tilburg tots op hun voormalig pupillen. Vooral de ontwikkeling van Van Dijk heeft diens voormalig jeugdtrainer een beetje verbaasd.

"Hij was al heel jong groot en sterk, een rots in de branding. Dat wel. Maar ik zag toen echt niet de nieuwe aanvoerder van het Nederlands elftal in hem", vertelt Robby Hendriks, die beide spelers onder zijn hoede had in de jeugdopleiding. De Jong maakte beduidend meer indruk op op Hendriks. "Maar nu roepen dat je toen al zag dat hij de wereldtop ging halen, is zó makkelijk."

"Frenkie was toen al zo als nu: voetjes op de grond, eigenwijs en altijd oog hebben voor anderen", vervolgt hij. Van Dijk zocht volgens Hendriks altijd 'de grenzen' op. "Hij was toch die jongen uit Breda die in Tilburg voetbalde - 'waarom niet bij NAC?' - en vond dat hij zich steeds moest bewijzen. Je ziet dat hij zich pas op latere leeftijd enorm ontwikkeld heeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen