Schotland, Servië en Kosovo promoveren in Nations League

Schotland, Servië en Kosovo promoveren in Nations League

20 november 2018 – Het is voor Schotland, Servië en Kosovo een zeer mooie avond geworden in de Nations League. Die drie landen zijn komend jaar in een hogere divisie actief in de Nations League. Het trio is er dinsdag namelijk in geslaagd om promotie af te dwingen.Schotland klopt Israël
In een rechtstreekse confrontatie maakten Schotland en Israël dinsdag uit wie er eerste werd in Groep 1 van Divisie C. Beide landen stonden namelijk op zes punten, waardoor de winnende ploeg promotie zou bewerkstelligen. Schotland is daarin geslaagd en dat was te danken aan James Forrest. De buitenspeler maakte drie goals voor Schotland, dat dankzij hem met 3-2 zegevierde. Afgelopen weekend scoorde hij ook al twee keer tegen Albanië (0-4).

Servië verpulvert Litouwen
Een gelijkspel tegen Litouwen was voldoende voor promotie, maar Servië heeft de klus dinsdag overtuigend afgemaakt. Met Dusan Tadic op de bank werd er met 4-1 gewonnen in Groep 4 van Divisie C. Een eigen doelpunt van Arturas Zulpa hielp Servië in het zadel en doelpunten van Aleksandar Mitrovic, Aleksandar Prijovic en Adem Ljajic stelden de promotie veilig. Servië is met veertien punten uit zes duels overtuigend eerste geworden in de groep.

Zeneli helpt Kosovo
Op zeer overtuigende wijze heeft Kosovo groepswinst in Groep 3 van Divisie D en dus promotie naar Divisie C veiliggesteld. Azerbeidzjan bleek absoluut geen partij voor het thuisland en dat was met name het gevolg van de topvorm van Arber Zeneli. De aanvaller van sc Heerenveen produceerde een hattrick en omdat ook Amir Rrahmani scoorde voor Kosovo werd er overtuigend met 4-0 gewonnen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 1 april 2020

  2. dinsdag 31 maart 2020