Overzicht: dit staat er nog op het spel in de Nations League

Overzicht: dit staat er nog op het spel in de Nations League

20 november 2018 – De groepsfase van de Nations League zit er bijna op. Dinsdagavond vallen in de vier divisies de laatste beslissingen. In alle vijf groepen waarin nog wordt gevoetbald, staat er iets op het spel. Een overzicht van wat er op de laatste speeldag nog kan gebeuren.

Divisie A, Groep 3
Stand
:
1. Portugal - 3 wedstrijden, 7 punten (+2)
2. Italië - 4 wedstrijden, 5 punten (+0)
3. Polen, 3 wedstrijden, 1 punt (-2)

Wedstrijd: Portugal - Polen
Portugal is al zeker van de groepswinst, Polen kan degradatie uit de hoogste divisie niet meer ontlopen. Tóch staat er nog wel wat belangrijks op het spel voor de Polen: zij hebben een punt nodig om bij de komende EK-kwalificatieloting een geplaatste status te hebben. Eindigt de wedstrijd in een remise of een zege voor de bezoekers, dan is Polen bij de volgende kwalificatiecyclus ten koste van Duitsland groepshoofd.

Divisie B, Groep 2
Stand
:
1. Rusland - 3 wedstrijden, 7 punten (+3)
2. Zweden - 3 wedstrijden, 4 punten (+0)
3. Turkije - 4 wedstrijden, 3 punten (-3)

Wedstrijd: Zweden - Rusland
In het Zweedse Solna staat promotie naar de hoogste divisie van de Nations League op het spel. Beide landen weten precies waar ze aan toe zijn. Wint Zweden, dan promoveert het Scandinavische land. Bij ieder ander resultaat pakt Rusland de groepswinst. Omdat in de Nations League het onderlinge resultaat belangrijker is dan het doelsaldo, volstaat voor de Zweden ook kleine zege op de Russen. De vorige ontmoeting in Kaliningrad eindigde in 0-0.

Divisie C, Groep 1
Stand
:
1. Schotland - 3 wedstrijden, 6 punten (+5)
2. Israël - 3 wedstrijden, 6 punten (+2)
3. Albanië - 4 wedstrijden, 3 punten (-7)

Wedstrijd: Schotland - Israël
Schotland en Israël weten nog niet in welke divisie zij de volgende editie van de Nations League uitkomen. Het belooft een heet avondje te worden in Glasgow, want het kan bij Schotland - Israël nog alle kanten op. Voor de Israëliërs volstaat een gelijkspel, daar zij de vorige ontmoeting met de Schotten wonnen. Een must win, dus voor Schotland.

Divisie C, Groep 4
Stand
:
1. Servië - 5 wedstrijden, 11 punten (+4)
2. Roemenië - 5 wedstrijden, 9 punten (+4)
3. Montenegro - 5 wedstrijden, 7 punten (+2)
4. Litouwen - 5 wedstrijden, 0 punten (-10)

Wedstrijden: Servië - Litouwen, Montenegro - Roemenië
Servië kan de klus voor eigen publiek klaren. Wint het team van Ajacied Dusan Tadic van de nog puntloze Litouwers, dan promoveert het naar Divisie B. Een gelijkspel is niet voldoende als Roemenië wint bij Montenegro, daar de onderlinge resultaten in het voordeel spreken van de Roemenen.

Divisie D, Groep 3
Stand
:
1. Kosovo - 5 wedstrijden, 11 punten (+9)
2. Azerbeidzjan - 5 wedstrijden, 9 punten (+5)
3. Faroer Eilanden - 5 wedstrijden, 4 punten (-5)
4. Malta - 5 wedstrijden, 2 punten (-9)

Wedstrijden: Kosovo - Azerbeidzjan, Malta - Faroer Eilanden
Promotie naar Divisie C staat op het spel voor Kosovo en Azerbeidzjan, maar het ticket voor de play-offs van het EK dat de groepswinnaar verdient is waarschijnlijk nog belangrijker voor de landen. Kosovo heeft aan een punt genoeg, Azerbeidzjan moet winnen in het hol van de leeuw. Bij de Kosovaren komen mogelijk Arber Zeneli (sc Heerenveen) en Donis Avdijaj (Willem II) in actie.

gerelateerd