Mertens snapt niet dat hij niet altijd in de basis start

20 november 2018, 16:35

Dries Mertens vindt het vreemd dat hij bij Napoli niet zeker is van een plek in de basis. In het huidige seizoen stond de Belgische aanvaller slechts zes keer aan de aftrap in de Serie A. In de zes andere wedstrijden bracht trainer Carlo Ancelotti hem als invaller binnen de lijnen.

"Ik vind het niet kunnen en dat heb ik hem (Ancelotti, red.) ook gezegd", vertelt Mertens aan Humo. De afgelopen twee seizoenen was de Belg wél zeker van een basisplek bij de Italiaanse club. Twee seizoenen geleden scoorde hij 28 keer in competitieverband, vorig seizoen kwam hij tot achttien doelpunten.

Dat hij aan het begin van het huidige seizoen wat minder aan spelen toekwam, was volgens de Rode Duivel afgesproken. De 31-jarige aanvaller had namelijk een lang WK achter de rug. "Intussen ben ik wel klaar, maar zet onze trainer me toch op de bank. Dat vind ik niet kunnen, en dat heb ik hem ook gezegd."

Ondanks dat hij de helft van de wedstrijden als reservespeler startte, scoorde Mertens al zeven keer in de Serie A. In de Champions League maakte hij één goal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen