Seedorf: "Ik doe de persconferenties ietsjes meer"

Seedorf: "Ik doe de persconferenties ietsjes meer"

20 november 2018 – Op papier is Patrick Kluivert de assistent van Clarence Seedorf bij Kameroen, maar in praktijk ervaren beiden het anders. Seedorf betrekt zijn assistenten in alles. "We zijn allemaal verantwoordelijk voor de resultaten", zegt de bondscoach."Iemand moet uiteindelijk de beslissingen nemen, maar het is nooit een probleem geweest. Er is geen ego-probleem. Ik doe de persconferenties ietsjes meer, maar we doen het werk allemaal samen. De bijdrage die Patrick levert, is voor mij goud waard", vertelt Seedorf in gesprek met de NOS.

Seedorf en Kluivert tekenden in augustus bij Kameroen, dat zich voorbereidt op de Afrika Cup in eigen land. "We hadden elkaar kort voordat Kameroen in zicht kwam toevallig net gesproken. We zeiden: je weet maar nooit, misschien gaat het gebeuren en gaan we iets samen doen. Het was geen plan, maar gezien onze goede relatie en als je weet hoe moeilijk het is om kansen te krijgen in de voetbalwereld, wil je elkaar helpen. We stonden er dus wel al voor open."

Het duo besteedt veel aandacht aan groepsvorming. "Dat is een groot probleem geweest in het verleden hier. Wij hoeven niet te winnen om ons te kwalificeren, maar wij willen wel progressie zien. En dat hebben we bij elke wedstrijd gezien, en bij elk trainingskamp. Sinds de nederlaag tegen Marokko hebben we groei gezien. En dat is wat wij willen."

Kameroen oefent dinsdagavond in Londen tegen Brazilië.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 mei 2019

  2. vrijdag 24 mei 2019

  3. donderdag 23 mei 2019