Waarom de Duitse hoop nu gevestigd is op Portugal

Waarom de Duitse hoop nu gevestigd is op Portugal

20 november 2018 – Het rampjaar van Duitsland kan een stukje vervelender worden. Omdat Die Mannschaft in Gelsenkirchen een zege weggaf tegen Oranje, dreigt de ploeg van Joachim Löw geen geplaatste status te hebben bij de komende EK-kwalificatieloting. De Duitsers zijn afhankelijk van het resultaat bij Portugal - Polen, de wedstrijd die dinsdagavond wordt gespeeld.Op dit moment weten negen landen, waaronder Nederland, dat zij bij de komende loting als groepshoofd de EK-kwalificatiecyclus ingaan. Er is nog één ticket voor pot 1 te verdelen. Zoals het nu staat, wordt Duitsland een van de tien groepshoofden. Polen kan de Duitsers het ticket echter nog afsnoepen door minimaal gelijk te spelen in Portugal.

Voor de Portugezen staat er in Guimarães niets meer op het spel. Zij zijn al zeker van de finaleronde van de Nations League en kunnen de geplaatste status bij de loting die begin december plaatsvindt ook niet meer mislopen. Dat biedt mogelijkheden voor Polen, dat bij een gelijkspel evenveel punten heeft als Duitsland (twee). Het doelsaldo van de Polen is beter, waardoor Duitsland bij een remise in Portugal geen groepshoofd is bij de komende loting.

Stand totale Nations League in de strijd om groepshoofd te worden (dikgedrukte teams zijn al zeker van een plek, schuingedrukte teams hebben nog een kans):
1. Zwitserland - 9 punten (+9)
2. België - 9 punten (+3)
3. Nederland - 7 punten (+4)
4. Portugal - 7 punten (+2)
5. Engeland - 7 punten (+1)
6. Frankrijk - 7 punten (+0)
7. Spanje - 6 punten (+5)
8. Italië - 5 punten (+0)
9. Kroatië - 4 punten (-6)

10. Duitsland - 2 punten (-4)
———
11. Polen - 1 punt (-2)
12. IJsland - 0 punten (-12)

Lees ook: Nations League: hoe de winnaar tóch een EK-ticket kan mislopen

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020