Guendouzi stelt Marokko teleur: "Frankrijk is mijn droom"

20 november 2018, 12:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mattéo Guendouzi heeft de ambitie om in de toekomst uit te komen voor Frankrijk. Omdat de negentienjarige middenvelder Marokkaanse roots heeft, zou hij ook voor het Noord-Afrikaanse land kunnen uitkomen. De speler van Arsenal geeft een interlandcarrière bij Les Bleus echter de voorkeur.

Het Franse L'Equipe meldde maandag dat bondscoach Hervé Renard (weer) een poging zou wagen om Guendouzi bij de Marokkaanse ploeg te halen. Die poging lijkt weinig kans van slagen te hebben. "Sinds ik jong ben, heb ik altijd in Franse jeugdteams gespeeld. Het is mijn droom om voor Frankrijk uit te komen. Hopelijk lukt het me om die droom waar te maken", zegt hij tegen het televisiekanaal Canal+. Guendouzi is geboren en getogen in Frankrijk.

De afgelopen zomer stapte de middenvelder van Lorient over naar Arsenal. In Engeland komt hij in zijn debuutseizoen regelmatig aan spelen toe. Trainer Unai Emery maakte in de Premier League negen keer gebruik van hem. Zes keer startte hij in de basis, drie maal kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen