Voorzitter UEFA noemt komst van een Super League 'fictie'

20 november 2018, 12:46

Er komt geen Super League. Dat zegt althans Aleksander Ceferin, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA. De Sloveense voetbalbestuurder zei eerder al dat hij er alles aan zou doen om de komst van de nieuwe voetbalcompetitie tegen te houden.

In gesprek met de BBC is hij nog stelliger. "De Super League komt er niet. Het is fictie of een soort van droom", zegt hij. Mogelijk gaat er wel wat aan de Europese clubtoernooi veranderen. "Maar de komst van een Super League is onaanvaardbaar. Elke club moet de kans krijgen deel te nemen in een Europese competitie."

Begin november kwam naar buiten dat de allergrootste clubs van Europa plannen maken voor de lucratieve Super League. Aan de competitie zou slechts een exclusief groepje clubs mogen deelnemen. Meerdere clubs hebben echter ontkend dat er daadwerkelijk plannen zijn gemaakt voor de Super League.

Juventus

Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus, zegt dat zijn club niet betrokken is geweest bij gesprekken over een Super League. "Wij blijven trouw aan de UEFA en willen binnen de bond vooruit met het voetbal", zegt hij.

Lees ook'Exclusieve Super League moet in 2021 van start gaan'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen