Belgische zaakwaarnemer sluit deal in ruil voor strafvermindering

20 november 2018, 11:19

Een bijzondere ontwikkeling in het schandaal dat de Belgische voetbalwereld al enige tijd in zijn greep houdt. Dejan Veljkovic, een spilfiguur in operatie Propere Handen, heeft een deal gesloten met de Belgische justitie. In ruil voor strafvermindering zal de spelersmakelaar volledige openheid van zaken geven.

In Belgische media maakt zijn advocaat Kris Luyckx de deal bekend. "Veljkovic zal de activiteiten als makelaar volledig in kaart laten brengen", zegt hij. "Hij werkte als makelaar in een sector waar normeloosheid de norm was en kon niet terug. Daarom is hij beginnen praten. Maar hij is niet de enige verantwoordelijke. Het initiatief ging uit van de verdediging."

Veljkovic is één van de belangrijkste verdachten in het onderzoek naar fraude en matchfixing. De voetbalmakelaar wordt verdacht van witwaspraktijken, omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie. Sinds begin oktober zit hij vast. Dinsdag wordt duidelijk of de zaakwaarnemer - al dan niet onder voorwaarden - vrijkomt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen