Spelersrapport: toch veel onvoldoendes bij ontsnapping Oranje

20 november 2018, 13:01   Bijgewerkt: 20 november 2018, 16:12

Goed was het niet wat Nederland gisteren (maandag) op dat mat legde tegen Duitsland (2-2), maar het was wel voldoende voor het bereiken van de eindronde van de Nations League. Oranje knokte zich op karakter terug van een 2-0 achterstand. Daags na de ontsnapping in Gelsenkirchen gaan de spelers op rapport bij FCUpdate.nl.

Jasper Cillessen - 5

Had hij niet meer kunnen doen aan beide tegendoelpunten? Jasper Cillessen liet zich twee keer verrassen door een afstandsschot. Bij de 2-0 van Sané zat Cillessen er zelfs nog aan, maar viel het schot via zijn hand in de hoek. Keepte verder prima.

Kenny Tete - 4,5

Dat viel toch erg tegen wat Kenny Tete liet zien. Hij kreeg de voorkeur boven Denzel Dumfries, omdat Ronald Koeman koos voor een frissere rechtsback. Dumfries zal zich na gisteren niet al te veel zorgen maken, want Tete verdedigde slecht en ook aanvallend voegde hij weinig toe. Waarschijnlijk dat dit ook veel te maken heeft met gebrek aan wedstrijdritme bij Tete.

Matthijs de Ligt - 5

Zat bij beide tegendoelpunten mis. Bij de 1-0 van Timo Werner vergat Matthijs de Ligt de ruimte dicht te lopen, en bij de 2-0 tastte hij mis en kon Sané de 2-0 tegen de touwen schieten. Hoe de Ajacied zich à la Zinedine Zidane langs Toni Kroos draaide, was wel werelds. Maar al met al had De Ligt duidelijk een mindere dag.

Virgil van Dijk - 7

De 1-0 kwam ook op zijn conto. Virgil van Dijk liet zich uit positie lokken en kon vervolgens ook niet voorkomen dat Serge Gnabry de bal bij doelpuntenmaker Timo Werner kreeg. Als extra stormram loodste hij Oranje wel naar de Final Four van de Nations League. Hoe Van Dijk die bal binnenschoot, prachtig!

Daley Blind - 6

Zeker niet zijn beste wedstrijd in Oranje. Daley Blind speelde degelijk, zonder uit te blinken. Had ook te maken dat de Duitsers vooral over hun linkerkant aanvielen. De Ajacied zat alleen een keer mis toen Sané hem op de achterlijn passeerde. Gelukkig liep dat met een sisser af.

Marten de Roon - 7

Die blijft voorlopig wel in de basis staan, ook als Davy Pröpper straks weer terug is aan het front. Marten de Roon vervult zijn taak als 'breker' op het middenveld voortreffelijk. De oud-speler van Sparta en sc Heerenveen is de balafpakker van het Nederlands elftal en zet zijn medespelers aan het voetballen.

Frenkie de Jong - 5,5

Een belangrijke reden dat Oranje zijn niveau van vrijdag niet haalde. Frenkie de Jong kreeg weinig tijd van de Duitsers om iets moois te bedenken. Het valt te prijzen dat De Jong zich constant aan bleef bieden, maar telkens hijgde hem ook een Duitser in de nek. Dat zorgde voor slordigheden in het spel van De Jong, die zijn stempel eens niet kon drukken.

Georginio Wijnaldum - 4,5

Geen schim van de Georginio Wijnaldum tegen Frankrijk. Waar Wijnaldum tegen de Fransen in ieder gat dook en het tempo verhoogde, daar was hij tegen Duitsland onzichtbaar. Dat Koeman hem al naar een uur naar de kant haalde, was veelzeggend.

Quincy Promes - 6

Profiteerde van de blessure van Steven Bergwijn, maar kwam weinig in het spel voor. Bracht de hoop in de Nederlandse harten wel terug met een mooi geplaatste bal in het doel van Manuel Neuer. Quincy Promes' doelpunt betekende de opmaat voor de Nederlandse comeback in de Veltins-Arena.

Memphis Depay - 6

Zijn acties lukten minder vaak dan in de interlands hiervoor. De Duitsers zaten Memphis Depay dan ook op de huid. In de voorhoede toonde Memphis zich wel de meest dreigende speler. Memphis was al dicht bij de aansluitingstreffer, maar de voet van Neuer voorkwam dat. Wat ook voor Memphis pleit, is dat hij hard blijf werken. Ook als het even wat minder loopt bij Oranje.

Ryan Babel - 5

Tsja... Ryan Babel moest voor de rust de strijd al staken, omdat hij geblesseerd raakte. Deelde daarvoor mee in de malaise van Oranje. Het is nu gauw herstellen en over drie maanden, als Nederland zich opmaakt voor de EK-kwalificatie, de lijn van het duel met Frankrijk doortrekken.

Invallers

Javairo Dilrosun - 4,5

Die had z'n debuut in Oranje anders voorgesteld. Javairo Dilrosun kwam al voor de rust in het veld voor Babel, maar moest de strijd in de 65ste minuut ook alweer staken. De debutant raakte net als Babel geblesseerd. In de twintig minuten die hij speelde, kwam Dilrosun geen moment in het aanvalsspel voor.

Tonny Vilhena - 7,5

Een fantastische invalbeurt van de Feyenoorder, die de tegenvallende Wijnaldum verving. Alle passes van Tonny Vilhena kwamen aan, waaronder zijn afgemeten voorzet die via een kopduel van Luuk de Jong met twee Duitsers bij doelpuntenmaker Van Dijk belandde. 

Luuk de Jong - 7

Zit voornamelijk als breekijzer bij de selectie van het Nederlands elftal en vervulde die rol tegen Duitsland met verve. Luuk de Jong zorgde in eerste instantie voor meer stootkracht, maar was bovendien betrokken bij beide doelpunten. De 2-1 van Promes leidde De Jong in, door in de zestien het overzicht te bewaren en terug te leggen op De Roon, die aflegde op Promes. Bij de gelijkmaker ging De Jong met twee Duitsers de lucht in en werd de voorzet van Vilhena verlengd naar Van Dijk. Fijn, om zo'n breekijzer in de ploeg te hebben. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen