City-deal zat ambities Vreven bij NAC Breda in de weg

City-deal zat ambities Vreven bij NAC Breda in de weg

20 november 2018 – De manier waarop de samenwerking tussen NAC Breda en Manchester City wordt ingevuld, was voor Stijn Vreven reden om een half jaar geleden te vertrekken bij de Eredivisionist. Volgens de 45-jarige trainer staat de City-deal de sportieve ambities in de weg. De huidige oefenmeester van Beerschot Wilrijk vindt dat NAC meer in het eigen belang moet denken.



Vreven zegt dat zijn ambities niet overeenkwamen met de ambities van technisch directeur Hans Smulders. De Belgische coach vindt dat NAC te veel bezig was met het opleiden van spelers. "We moesten spelers van City beter maken. Maar was dat het enige? Of moest ik er als coach voor zorgen dat de sportieve ambities waargemaakt werden. Ik vond dat ik voor het laatste was aangetrokken. Hans vond dat we vooral moesten opleiden", aldus Vreven in gesprek met BN De Stem.

Vorig seizoen kon NAC beschikken over spelers als Manu García en Angeliño. In aanloop naar het huidige seizoen werd Vreven duidelijk dat de Eredivisionist niet weer spelers van dat kaliber zou kunnen huren. "We hadden een lijstje van A-spelers opgesteld die we heel graag zagen komen als vervangers van vertrokken spelers als García en Angeliño. Maar als blijkt dat bijna niemand van dat lijstje komt, dan weet je dat je dan in een heel andere categorie City-spelers terechtkomt. Die van de categorie die we in de Eerste Divisie kregen."

NAC heeft zich te makkelijk bij de feiten neergelegd, meent Vreven. "We moeten niet flauw doen, maar bij NAC hebben we er met z'n allen voor gezorgd dat de Angeliño's en García's beter geworden zijn. García is niet meer dezelfde speler dan toen hij kwam en niet meer dan zestig minuten aankon in de Eerste Divisie."

Speciale clausule
Uit onderzoek van NRC kwam naar voren dat NAC Breda spelers van Manchester City, waar enigszins mogelijk, vijftig procent van het aantal officiële duels moet laten spelen. Oud-trainer Marinus Dijkhuizen kende deze regeling niet, Vreven wél. "Ik wist daarvan, maar niemand die er ooit over begon. Het is ook niet zo'n vreemde regel. En als je de goede spelers krijgt, maak je sowieso gebruik van die jongens."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019