Been overtuigd dat Nederland ideaal gastland is voor WK 2027

Been overtuigd dat Nederland ideaal gastland is voor WK 2027

20 november 2018 – Harry Been kan geen argument bedenken waarom Nederland het WK voetbal voor vrouwen níet moet organiseren. De 69-jarige Been, zelf organisator van het EK in 2000, noemt Nederland het het ideale gastland voor het wereldkampioenschap in 2027. Maandag werd bekend dat de regering het WK naar Nederland wil halen.Been ziet het al helemaal voor zich. "Je kunt als bezoeker je tentje opzetten op de Veluwe en het hele toernooi volgen", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat is de essentie van een sporttoernooi. Dat er voor fans geen praktisch bezwaar is om veel duels te bezoeken. Bij veel toernooien is dat door grote afstanden onbegonnen werk, maar Nederland is daarvoor uitermate geschikt."

De bouw van stadions en het verbeteren van de infrastructuur zijn volgens Been de grootste kostenpost. "Maar hier staat alles al. We hebben de stadions, wegen en hotels. Het zal gaan om kleine aanpassingen. Een perstribune die aan FIFA-eisen voldoet. Noodverlichting, nu actueel na het incident in de Kuip. En de beveiligingskosten zijn bij vrouwenvoetbal ook niet gigantisch."

De Oranje Leeuwinnen, die zich onlangs plaatsten voor het WK volgend jaar in Frankrijk, zijn op dit moment immens populair in Nederland. "De prestaties geven natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Al zie ik geen reden waardoor de populariteit zou wegvallen. Ook omdat ze zich al voor het WK in Frankrijk plaatsten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 23 mei 2019

  2. woensdag 22 mei 2019