Gullit plaatst kanttekening: "Het verdedigen moet echt nog beter"

Gullit plaatst kanttekening: "Het verdedigen moet echt nog beter"

20 november 2018 – Ruud Gullit heeft het Nederlands elftal in de groepsfase van de Nations League een leerproces zien doormaken. De oud-voetballer vindt dat Oranje het goed heeft gedaan in de nieuwe competitie, maar plaatst wel een een paar kanttekeningen. Zo meent Gullit dat het de ploeg van bondscoach Ronald Koeman niet aan geluk ontbeerde in de ontmoetingen met de Duitsers. Verdedigend moet het ook nog beter, meent hij.In zijn column in De Telegraaf zegt hij dat Oranje de eerste wedstrijd tegen Die Mannschaft 'een beetje gelukkig' won. "Dat klinkt raar als je 3-0 wint, maar iedereen zag dat de Duitsers in de eerste fase Nederland weg speelden. Datzelfde gebeurde gisteravond weer", aldus Gullit, die zegt dat de Duitsers het maandag tactisch beter voor elkaar hadden. Door late doelpunten van Quincy Promes en Virgil van Dijk sleepte Oranje in Gelsenkirchen een punt uit het vuur.

Gullit denkt dat Koeman nu weet dat hij over een goed, veelzijdig team beschikt. "Ik denk dat hij vooral weet wat zijn sterkste elftal is", gaat hij verder. "Maar het is vooral een leerproces geweest. Je bent te veel wedstrijden slecht begonnen en dat moet er uit. Achteraf kon je steeds blij zijn zoals gisteravond. Je scoort uit noodzaak omdat je Virgil van Dijk in de spits erbij zet. Dan levert dat toch nog iets goeds op. Ik denk dat de Fransen er doodziek van zijn."

"Maar ziek moet Nederland ook zijn van bepaalde tegengoals. Het verdedigen moet daarom ook echt nog beter", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019