Gisteren gemist: Houdini-act Oranje in Duitsland, Sky sluit deal

20 november 2018, 00:30   Bijgewerkt: 19 november 2018, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 19 november.

Nederland bereikt op z'n Duits eindronde van Nations League

Op z'n Duits heeft Nederland de eindronde van de Nations League bereikt. Lange tijd speelde Oranje een kansloze wedstrijd tegen Duitsland, dat tot de 85ste minuut met 2-0 voorstond. Na de plotselinge aansluitingstreffer van Quincy Promes richtte Nederland zich op en boekte het dankzij aanvoerder Virgil van Dijk alsnog een onverdiend gelijkspel, dat voldoende was voor het bereiken van de Final Four.

Koeman geeft de credits van het briefje aan zijn assistenten

Ronald Koeman is een blij man. De bondscoach van Nederland zag zijn ploeg op z'n Duits een punt pakken tegen Duitsland en mag zich met Oranje opmaken voor de Final Four, met dank aan het 'Briefje van Koeman', dat niet een idee van de bondscoach zelf was.

Matchwinner Van Dijk: "Ik raakte hem echt heerlijk"

Virgil van Dijk kroonde zich in Gelsenkirchen in extremis tot matchwinner. Dankzij zijn prachtige treffer in blessuretijd speelde Nederland gelijk tegen Duitsland (2-2), werd het groepswinnaar van de Nations League-poule en plaatst het zich voor de Final Four. "We hebben wel karakter getoond."

Slowakije degradeert naar Divisie C, Denen spelen gelijk

In de Divisie B van de Nations League vielen maandagavond ook enkele beslissingen. Eigenlijk was het alleen bij Tsjechië tegen Slowakije echt spannend, want door de thuisoverwinning degradeert Slowakijke naar Divisie C. Promovendus Denemarken kwam in eigen huis tegen het al gedegradeerde Ierland niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Sky Sports tikt 700 miljoen af voor rechten Football League

Sky Sports heeft ook de komende vijf jaar de wedstrijden van de Engelse Football League in handen. De zender krijgt die rechten niet voor een appel en een ei, want het betaalt bijna 700 miljoen euro voor de drie profcompetities onder de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen