Koeman geeft de credits van het briefje aan zijn assistenten

19 november 2018, 23:22

Ronald Koeman is een blij man. De bondscoach van Nederland zag zijn ploeg op z'n Duits een punt pakken tegen Duitsland en mag zich met Oranje opmaken voor de Final Four, met dank aan het 'Briefje van Koeman', dat niet een idee van de bondscoach zelf was. 

Koeman wil bij de NOS meteen het een en ander ophelderen over het briefje dat Virgil van Dijk in de slotfase kreeg, met als opdracht om in de spits te spelen. "Die kreeg ik van Dwight Lodeweges. Hij en Kees van Wonderen hebben dat briefje geschreven. Ze zeiden dat we wat moesten forceren. Dan is het ook geweldig dat Virgil volgens het briefje ook de gelijkmaker scoort."

Na een slechte eerste helft keek Oranje tegen een 2-0 achterstand aan, maar Koeman bleef hoopvol. "In de rust heb ik gezegd: 'Als we de 2-1 maken, maken we ook de 2-2'." De coach is trots op de veerkracht van Oranje. "De ploeg heeft karakter getoond. Het was zeker niet goed. Iedereen was niet zo goed als afgelopen vrijdag. Het is misschien nog een stap te veel om in zo'n korte tijd tegen twee topteams goed te zijn."

Onder leiding van Koeman is Oranje naar eigen zeggen nog tegen niemand kansloos geweest. "Dit elftal ontwikkelt zich. Ik denk dat we vanavond hebben laten zien dat er heel veel toekomst in zit, zelfs als spel niet goed was."

Lees ook:

De Jong in jubelstemming: "Het is harstikke mooi"

Matchwinner Van Dijk: "Ik raakte hem echt heerlijk"

Promes: "Duitsland speelde beweeglijker dan de Fransen"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen