De Jong in jubelstemming: "Het is harstikke mooi"

19 november 2018, 23:25

Frenkie de Jong kende met Nederland een lastige avond op bezoek bij Duitsland, maar lachte door twee late treffers het laatst. De Jong erkent dat het moeizaam ging tegen de WK-winnaar van 2014. "Je blijft er altijd in geloven, maar eerlijk gezegd hadden we het de eerste helft niet onder controle."

De middenvelder heeft bij NOS duidelijk voor ogen wat er mis ging in de eerste helft. "Zij speelden met drie spitsen kort bij elkaar en twee aanvallende backs. Daardoor kregen ze elke keer een man extra op het middenveld."

Met wat tactische omzettingen kwam Oranje nog langszij, tot tevredenheid van De Jong. "Dat is altijd een lekker gevoel. Je blijft er altijd in geloven, maar eerlijk gezegd hadden we het de eerste helft niet onder controle. Na rust ging het beter, maar eerlijk gezegd komen we wat gelukkig tot 2-2."

Door het gelijkspel in extremis kronen De Jong en co zich tot groepswinnaar. "Het is harstikke mooi. Ik denk niet dat veel mensen vooraf gezegd hebben dat we in een groep met Frankrijk en Duitsland bovenaan zouden eindigen."

Lees ook:

Koeman geeft de credits van het briefje aan zijn assistenten

- Promes: "Duitsland speelde beweeglijker dan de Fransen"

Matchwinner Van Dijk: "Ik raakte hem echt heerlijk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen