Slowakije degradeert naar Divisie C, Denen spelen gelijk

Slowakije degradeert naar Divisie C, Denen spelen gelijk

19 november 2018 – In de Divisie B van de Nations League vielen maandagavond ook enkele beslissingen. Eigenlijk was het alleen bij Tsjechië tegen Slowakije echt spannend, want door de thuisoverwinning degradeert Slowakijke naar Divisie C. Promovendus Denemarken kwam in eigen huis tegen het al gedegradeerde Ierland niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.Denemarken – Ierland: 0-0
Dankzij de 1-2 overwinning van Denemarken op bezoek bij Wales was het slotduel in deze poule er een om des keizers baard. De Denen waren zeker van promotie naar Divisie A, terwijl Ierland voorafgaand aan het duel al wist dat het na vandaag zou afdalen naar Divisie C. Het krachtsverschil was qua kansenverhouding wel behoorlijk duidelijk in het voordeel van Denemarken, want de thuisploeg produceerde meer dan twintig schoten en had 75% procent van het balbezit. Scoren deed Denemarken, met Nicolai Jorgensen en Lasse Schöne in de basis, echter niet tegen de Ieren. Al is de vraag hoe rouwig de promovendus daar over is.

Tsjechië – Slowakije: 1-0
Tsjechië en Slowakije stonden na drie duels elk op drie punten en in een onderling duel werd uitgemaakt wie van de twee zou degraderen naar Divisie C. Op basis van onderling resultaat moest Slowakije winnen om niet als derde in de groep te eindigen. Dat zat er echter op bezoek bij de Tsjechen geen moment in. De gastheren kwamen niet in de problemen en dankzij een goal van Patrik Schick blijft Tsjechië op het tweede Nations League-niveau actief.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 juli 2019

  2. dinsdag 16 juli 2019