Giroud: "De goal tegen Nederland heeft me goed gedaan"

Giroud: "De goal tegen Nederland heeft me goed gedaan"

19 november 2018 – Het is nog niet het seizoen van Olivier Giroud. De spits is weliswaar basisspeler bij wereldkampioen Frankrijk, maar bij zijn club Chelsea zit hij meestal op de bank. Trainer Maurizio Sarri geeft Álvaro Morata vooralsnog de voorkeur boven de 32-jarige Giroud. Toch ziet de Fransman zijn toekomst positief in.Toen Giroud na een lange zomer terugkeerde bij zijn club, werd hij direct op de bank gezet. Een paar wedstrijden kreeg hij de voorkeur boven Morata, maar inmiddels staat de Spanjaard weer in de punt van de aanval. "In september was ik met het nationale team op pad. De goal tegen Nederland (2-1 winst voor Frankijk, red.) heeft me goed gedaan. Daarna mocht ik enkele wedstrijden beginnen", blikt de spits terug in gesprek met Telefoot.

"Nu is er weer een gezonde concurrentiestrijd. Morata start weer, hij heeft goed gespeeld. Ik blijf kalm. De wereldtitel heb ik op zak, dus ik hoef mezelf niet onder druk te zetten. Natuurlijk zou ik meer willen spelen, maar ik speel voor een grote club met grote spelers", gaat Giroud verder. "Ik ga de strijd aan, want dit is niet het moment om een uitweg te zoeken. Ik ga door en ben niet van plan op te geven."

Giroud kwam dit seizoen twaalf keer in actie voor Chelsea. Zes keer als basisspeler, zes keer als invaller. In de Premier League scoorde hij in negen optredens niet, in de Europa League tegen BATE Borisov kopte hij wel een keer raak.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019