Engels en Ippel zwaar gestraft na incident: Roda JC al in beroep

19 november 2018, 11:23

Mario Engels en Ricardo Ippel zijn door de KNVB flink gestraft voor hun opstootje in de Limburgse derby. Na een harde botsing kwam de aanvaller van Roda JC in een kleine duwpartij met MVV-middenvelder Ricardo Ippel. Beide spelers moesten het bekopen met een rode kaart én een schorsing. Engels, die al heeft aangekondigd in beroep te gaan, krijgt liefst vier duels aan de broek, Ippel drie.

Daarvan is voor beide heren er wel één voorwaardelijk. Wellicht heeft de KNVB (extra) hard opgetreden voor het handgemeen, omdat beide clubs op voorhand de fans meermaals hebben gewaarschuwd om zich te goed gedragen. Dat deden beide voetballers weliswaar niet, want Engels gaf Ippel wel degelijk een duw, maar een overdreven zwaar incident was het niet. Bovendien liet Ippel zich ook wel erg overdreven vallen, zo gaf hij later zelf ook toe.

Arbiter Allard Lindhout bleef achter zijn beslissing staan en wordt dus gesteund door de KNVB. Wel krijgt de zaak nog een staartje, want Roda JC heeft zijn beroep al aan aangekondigd. Bij MVV buigen ze zich nog over de straf van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen