'City legde eis neer bij NAC over speelminuten huurlingen'

19 november 2018, 09:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda moet spelers van Manchester City, waar enigszins mogelijk, minimaal vijftig procent van het aantal officiële duels laten spelen. Er zouden 'geheime' afspraken zijn gemaakt tussen beide clubs over het verplicht laten spelen van huurlingen. Uit onderzoek van NRC kwamen dergelijke afspraken naar boven. 

Uit een document van Football Leaks heeft NRC een verhaal opgetekend over de samenwerking tussen Manchester City en NAC Breda. Dergelijke afspraken bleken gemaakt te zijn, toch heeft voormalig NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen daar niets van gemerkt in zijn tijd als hoofdcoach. "NAC had er natuurlijk een belang bij om ze te laten spelen, maar nooit is mij verplicht om een City-speler op te stellen. Ik heb altijd de regie gehad over de opstelling, anders was ik natuurlijk meteen gestopt", vertelt hij tegenover [a,http://Bovendien,_blank,BN/De Stem], dat ook schrijft dat de Eredivisionist dergelijke afspraken heeft gemaakt met Helmond Sport met hun eigen huurlingen.

Eerder gaf ook Stijn Vreven meermaals te kennen dat hij en niet Manchester City de opstelling bepaalde. "Het is wel zo dat als een speler niet speelt, zoals met David Faupala, hij kan worden teruggehaald door City", legt Dijkhuizen uit. Met Erik Palmer-Brown (vier optredens), Luka Ilic (tien optredens) en Paolo Fernandes (vijf optredens) heeft De Parel van het Zuiden momenteel drie huurlingen onder contract. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen