Braken ziet perspectief voor NEC ondanks nieuwe tegenslag

Braken ziet perspectief voor NEC ondanks nieuwe tegenslag

19 november 2018 – Voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg NEC zondag een tegenslag te verwerken. De geplaagde Nijmegenaren stevenden af op een overwinning op Sparta Rotterdam, maar kregen een paar minuten voor tijd de 1-1 om de oren. NEC bevindt zich nu op de achtste plaats en heeft de aansluiting met de top van de Eerste Divisie verloren. Sven Braken baalt van de remise, maar ziet aanknopingspunten.Door een doelpunt van Braken kwam NEC vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het was voor de spits alweer zijn negende van het seizoen. "Dat is leuk voor mij, maar dit is een teamsport", zegt hij in gesprek met De Gelderlander. "Ik voel vooral de mokerslag van de late gelijkmaker. Dan nog: we geven wél een signaal af. Hoe pijnlijk het resultaat ook is, hiermee kunnen we vooruit."

Over een kampioenschap wil Braken niet praten. "Ja, die druk is er wel. NEC moet promoveren. Maar we hebben net een roerige week achter de rug. Die 4-0 nederlaag bij Ajax tikte echt wel aan. We waren daarna een paar dagen vrij, maar ik kwam dinsdag op de club en baalde nog steeds. En anderen ook. We wilden nu tegen Sparta laten zien wel degelijk kwaliteiten te hebben."

Onlangs ging NEC hard onderuit tegen TOP Oss (1-5) en leed het een pijnlijke nederlaag tegen Jong Ajax (4-0). "We kregen te horen dat we niet werkten voor het resultaat. En ja, tegen Ajax maakten we geen goede sier. Maar dat had ook met het scoreverloop te maken", gaat Braken verder. "Wij lopen niet weg voor druk. Die was er vorig jaar ook. Ik vind dat zelfs wel lekker. Daardoor krijgt NEC ook veel aandacht. Maar nu moeten we eerst de rug rechten en resultaat boeken. Alleen dat telt. Dan hebben we nu een stap in de goede richting gezet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 16 september 2019

  2. zondag 15 september 2019