Babel legt Oranje-succes uit': "Nu is het meer een geheel"

19 november 2018, 08:15

Na een aantal moeizame jaren gaat het weer goed met het Nederlands elftal. Eén van de belangrijke pionnen in het 'nieuwe' Oranje van bondscoach Ronald Koeman is Ryan Babel. De ervaren aanvaller verricht veel vuil werk, draagt aanvallend zijn steentje bij en is op dit moment zeker van een plek in de basis. Hij probeert uit te leggen wat het geheim achter het succes is.

"Dat we nu veel meer een groep zijn geworden. Je had in het verleden natuurlijk de 'grote vier' en het team werd daar zo'n beetje omheen gebouwd. Nu is het meer een geheel, denk ik. In de zin van dat iedereen belangrijk is en – zonder ego's – het beste uit elkaar kan halen", vertelt de 31-jarige aanvaller van Besiktas aan De Telegraaf.

Zelf is Babel bezig aan een tweede jeugd. Na een aantal jaar niet in beeld te zijn geweest bij Oranje, is hij nu een vaste waard. "Je kunt met al mijn ervaring en de leerprocessen die ik doormaakte, stellen dat ik completer ben geworden als speler en als mens", zegt hij. "Ook toen ik afgelopen jaren helemaal niet in beeld was bij Oranje, was ik altijd bezig om mezelf te verbeteren. Daar pluk ik nu eindelijk de vruchten van. Ik word beloond voor het harde werken."

Nieuwe lichting

Babel is onder de indruk van de nieuwe lichting Oranje-internationals: Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. "Dit zijn jongens die voor hun leeftijd natuurlijk al enorm ver zijn. Ik vind het enorm knap dat ze zo jong al heel veel verantwoordelijkheid pakken. Er zit natuurlijk nog veel rek in deze spelers, dus ik denk dat het Nederlands elftal in de toekomst nog veel plezier aan ze gaat beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen