Regeringspartijen willen WK vrouwen in 2027 organiseren

19 november 2018, 07:37

De regering wil het WK vrouwenvoetbal van 2027 naar Nederland halen. Ook de KNVB steunt deze ambities. Kamerlid Antje Diertens van coalitiepartij D66 gaat vandaag (maandag) de minister van Sport vragen het gesprek met de voetbalbond aan te knopen en te kijken wat vanuit de overheid nodig is. D66 weet zich gesteund door regeringspartners VVD, CDA en ChristenUnie, zo meldt het Algemeen Dagblad.

"Deze vrouwen verdienen de volle stadions en media-aandacht. Ze zijn echt benaderbare rolmodellen voor meiden die sporten of die willen sporten. Wat is er dan mooier dan het organiseren van het grootste vrouwenvoetbalevenement in de wereld?", zegt Diertens tegen het AD.

Vorig jaar werd het EK 2017 in Nederland een groot succes. "Aan WEURO 2017 hebben we kunnen zien wat de impact van zo'n toernooi kan zijn, zowel voor de topsport als de breedtesport", aldus de KNVB> "De belangstelling voor de Oranje Leeuwinnen is enorm, dat bleek vorige week nog maar een keer bij de plaatsing voor het WK 2019."

Eerst leken de Verenigde Staten grote favoriet voor het WK 2027, maar Amerika organiseert een jaar eerder samen met Canada en Mexio het WK voor mannen. Normaliter gaan twee grote toernooien niet achter elkaar naar hetzelfde land, wat Nederland kansen biedt. Sportminister Bruno Bruins staat in ieder geval positief tegenover een WK. "Als de KNVB de handschoen oppakt en hiervoor wil gaan, kijk ik uiteraard graag mee hoe ik dit kan ondersteunen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen