Alderweireld druipt af met Belgen: "Ik heb hier geen woorden voor"

18 november 2018, 23:07

Toby Alderweireld is ontgoocheld na de uitschakeling van België in de Nations League. De Rode Duivels verloren met 5-2, terwijl de nummer één van de wereld binnen twintig minuten met 2-0 voor stond. Het bereiken van de Final Four ging daarmee in rook op. "Ik heb hier geen woorden voor", zegt Alderweireld.

Bij de comfortabele voorsprong moest Zwitserland maar liefst vier keer scoren om zich te kwalificeren voor de eindronde van de Nations League. Het onmogelijk geachte gebeurde. België was bij hun voorsprong de weg ineens helemaal kwijt.

"We maakten te veel individuele fouten", aldus Alderweireld tegen VTM. "We kwamen 0-2 voor, dan moet je die wedstrijd altijd uitspelen. Maar dan gaven we een domme penalty weg. Ook die gelijkmaker was dom. Plots begonnen de Zwitsers er opnieuw in te geloven. Al die individuele fouten. Normaal overkomt ons dat nooit."

Alderweireld kon niet anders dan constateren dat België door het ijs zakte. "Een offday. Wat er in de rust gezegd werd? Toen stond het 3-2, wat geen drama was. We wilden gewoon de gelijkmaker forceren. In dat geval moesten de Zwitsers opnieuw twee doelpunten maken", vervolgt de oud-Ajacied. Maar na de 4-2 moesten de Belgen definitief buigen. "We gaven die corner veel te gemakkelijk weg. En dan vloog die indraaiende voorzet in doel. Nadien probeerden we nog te scoren, maar dat lukte jammer genoeg niet meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen