België mist eindronde Nations League door afgang tegen Zwitsers

18 november 2018, 22:34

Een stunt van jewelste: België ontbreekt komende zomer op de eindronde van de Nations League. De nummer één van de wereld zondagavond afgeschminkt door Zwitserland. België verspeelde een 0-2 voorsprong en stapte met de staart tussen de benen van het veld: 5-2.

Opvallend aan Belgische zijde was de reserverol van Michy Batshuay, die donderdag tegen IJsland de geblesseerde Romelu Lukaku met verve verving. Maar tussen de Alpentoppen koos Roberto Martinez niet voor een échte spits. Eden Hazard, Dries Mertens en Thorgan Hazard vormden de voorhoede. In plaats van Batshuayi speelde Nacer Chadli.

De Rode Duivels kenden een bliksemstart in Zwitserland, dat moest winnen voor het bereiken van de finaleronde. Het kreeg bij de 0-1 van Thorgan Hazard behoorlijk wat hulp van Nico Elvedi. Hij raakte een pass van Eden Hazard totaal verkeerd en legde de bal panklaar voor Thorgan Hazard: 0-1. De doelpuntenmaker verdubbelde de voorsprong ook. Met een schot in de verre hoek leek België op rozen te zitten.

Makkelijk gegeven penalty

Zwitserland had bij die tussenstand vier doelpunten nodig om alsnog de finaleronde van de Nations League te bereiken. Met de 0-2 achterstand was die opdracht loodzwaar. Maar de hoop keerde voorzichtig terug, mede door scheidsrechter Daniele Orsato. In de ogen van de Italiaan maakte Thibaut Courtois een overtreding op Kevin Mbabu, die de bal zelf miste en ter aarde stortte. Vanaf de penaltystip maakte Ricardo Rodriguez geen fout.

Nog voor rust wist Zwitserland de zaken ook nog volledig om te keren. Xherdan Shaqiri legde een perfecte pass van Rodriguez uitstekend terug op Haris Seferovic, die de bal alleen hoefde binnen te tikken. Zwitserland maakte de comeback compleet door België af te troeven in de counter. De Belgen betaalden een dure rekening voor een slecht genomen hoekschop. Wederom was Seferovic het eindstation. Deze keer schoot de spits van Benfica fraai raak.

Zwitserland zocht in de tweede helft voor het vierde doelpunt. België kwam in eerste instantie goed weg bij een kans voor Seferovic, die de bal over Courtois heen wipte maar naast palen mikte. Maar nota bene Elvedi, de schlemiel bij de 0-1, scoorde even later wel. Hij toucheerde een voorzet van Shaqiri en gaf Courtois het nakijken. 

De Belgen maakten een aangeslagen indruk. Sinds de 0-2 liet België al erg weinig zien. Zelfs bij de achterstand was er van een echt slotoffensief geen sprake. Sterker nog: Zwitserland maakte nog een vijfde. Seferovic maakte met het hoofd zijn hattrick compleet en loodste zijn land zeer verrassend naar de eindronde van de Nations League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen