Marten de Roon laat een Oranje-puzzel in elkaar vallen

18 november 2018, 21:38

Onverwacht behoort Marten de Roon tegenwoordig tot de basiself van Oranje. Volgens Ronald Koeman zorgt de middenvelder van Atalanta voor de balans in het Nederlands elftal. "Soms valt een puzzel wel eens in elkaar, wat je een jaar geleden niet had gedacht", aldus de bondscoach.

De Roon profiteert van de blessure van Davy Pröpper, die het Nations League-duel met Frankrijk in Parijs nog speelde, en van het feit dat Kevin Strootman zijn draai in Oranje maar niet weet te vinden. "In Engeland bij Middlesbrough en ook bij Atalanta heb ik De Roon altijd in een rol zien spelen die heel belangrijk is voor een stuk balans op het middenveld", vertelde Koeman zondag op de persconferentie.

Koeman begon met Frenkie de Jong en Pröpper, maar moest de keuzeheer voor de blessure van laatstgenoemde een oplossing bedenken. Koeman wilde De Jong per se aan de linkerkant van het middenveld houden. "Ik ben voorstander om aan de rechterkant een ander poppetje te zetten. Voor de balans in het team, kijk je wat het beste past. We hebben het met De Roon neergezet en dat is goed gegaan. Er is geen aanleiding om dat te veranderen."

Lees ook: Koeman: "Ik denk dat Duitsland niet in paniek moet zijn"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen