Engeland pakt groepswinst en laat Kroatië degraderen

18 november 2018, 16:50   Bijgewerkt: 18 november 2018, 19:03

Engeland heeft zich als tweede land verzekerd van een plek in de finaleronde van de hoogste divisie van de Nations League. De Engelsen hadden aan een doelpuntloos gelijkspel of een zege op Kroatië genoeg om degradatie te voorkomen. Even leek het mis te gaan voor Engeland, dat een kwartier voor tijd nog tegen een 0-1 achterstand aankeek. Door twee late doelpunten ging de zege echter alsnog naar The Three Lions. De 2-1 uitslag in Londen houdt tevens in dat Kroatië naar Divisie B degradeert.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Londen kon het nog alle kanten opgaan in Groep 4 van de hoogste divisie in de Nations League. De winnaar van het duel op Wembley zou zich plaatsen voor de finaleronde van de Nations League, de verliezer zou degraderen. Eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel, dan zouden de Kroaten degraderen en Spanje de groepswinst pakken. Bij iedere niet-doelpuntloze remise zou Engeland degraderen en Spanje naar de finaleronde gaan.

Het team van bondscoach Gareth Southgate wist dus dat het minstens één kaar zou moeten scoren tegen Kroatië, dat donderdag nog verrassend won van Spanje. Door de late 3-2 van Tin Jedvaj mochten de Kroaten blijven hopen op de finaleronde. Het initiatief in Londen lag bij de Engelsen, maar zij wisten het overwicht aanvankelijk niet om te zetten in doelpunten. Toen Kroatië na een uur spelen door een knappe goal van Andrej Kramaric op voorsprong kwam, zag het er slecht uit voor Engeland.

In de slotfase van de wedstrijd boog de ploeg van Southgate de achterstand echter om in een voorsprong. Eerst scoorde de ingevallen Jesse Lingard op aangeven van Harry Kane de gelijkmaker. Niet veel later maakte de spits zelf de cruciale 2-1. Door het doelpunt van Kane is Engeland zeker van een ticket voor de finaleronde van de Nations League, die volgend jaar zomer wordt gespeeld. Spanje blijft in Divisie A, Kroatië is gedegradeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen