Spoorboekje: Nederland kan eindronde Nations League bereiken

19 november 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 19 november.

Wedstrijden

Duitsland - Nederland (20.45 uur)

Na de knappe 2-0 zege op wereldkampioen Frankrijk treft Oranje vanavond weer een tegenstander van formaat: Duitsland. Om de groepswinst in de Nations League te pakken, zal het Nederlands elftal vanavond minstens een punt moeten pakken. Gezien de vorm van Oranje is dat zeker geen onmogelijke opgave, maar de Duitsers zijn erop gebrand om zich sportief te revancheren voor de degradatie in de nieuwe competitie.

Denemarken - Ierland (20.45 uur)

Denemarken is na de zege op Wales (1-2) zeker van de groepswinst en promotie naar de hoogste divisie van de Nations League. Veel staat er dus niet op het spel voor de Denen, dus zou bondscoach Age Hareide de wedstrijd kunnen aangrijpen om een paar andere spelers aan het werk te zetten. Kasper Dolberg kreeg tegen Wales twintig minuten speeltijd, start hij vanavond in de basis?

Tsjechië - Slowakije (20.45 uur)

Welk land degradeert uit Divisie B van de Nations League? Slowakije heeft na de 4-1 zege op Oekraïne plots goede papieren om zich te handhaven. De Slowaken zullen tegen Tsjechië echter weer moeten winnen. De landen staan in punten gelijk, maar het onderlinge resultaat is doorslaggevend in de Nations League. Tsjechië won de eerdere ontmoeting met Slowakije, waardoor de Slowaken aan een punt niet genoeg hebben om handhaving te bewerkstelligen.

Voetbal op tv

20.45 uur: Duitsland - Nederland, NPO 1, live verslag van het Nations League-duel

20.45 uur: Denemarken - Ierland, Ziggo Select, live verslag van het Nations League-duel

20.45 uur: Tsjechië - Slowakije, Ziggo Voetbal, live verslag van het Nations League-duel

23.00 uur: Nations League nabeschouwing, NPO 1, nabeschouwing Duitsland - Nederland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen