MVV trekt aan het langste eind in verhitte Limburgse derby

18 november 2018, 14:03   Bijgewerkt: 18 november 2018, 14:21

In een heetgebakerde Limburgse derby is MVV als winnaar uit de strijd gekomen. Door doelpunten van Joeri Schroijen en Marnick Vermijl was de club uit Maastricht met 2-0 te sterk voor Roda JC. Het publiek in De Geusselt werd niet teleurgesteld: de derby werd op het scherpst van de snede gespeeld, waardoor scheidsrechter Allard Lindhout drie gele en twee rode kaarten moest uitdelen.

Zoals het een echte derby betaamt was de openingsfase van de wedstrijd levendig. MVV kreeg direct na de aftrap een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de inzet van Dogan Golpek werd gekeerd. Aan de andere kant kreeg Gyliano van Velzen dé kans op de 0-1, maar van dichtbij schoot de buitenspeler via de lat over. Over en weer werden veel overtredingen gemaakt, maar Lindhout hield aanvankelijk de kaarten op zak.

Na een halfuurtje was de scheidsrechter het zat. Ba-Muaka Simakala kreeg de eerste kaart van de wedstrijd, niet veel later ging ook Ricardo Ippel op de bon. Na rust ontbrandde de wedstrijd. Eerst kwam MVV op 0-1 door een benutte strafschop van Schroijen, die vanaf elf meter mocht aanleggen nadat Roshon van Eijma een overtreding op Anthony van den Hurk had gemaakt.

Even later moest Lindhout ingrijpen toen Ippel en Mario Engels naar de grond gingen. Hoewel de aanvaller van Roda JC de hoofdschuldige leek in de ruzie, kregen beide spelers een rode kaart van de scheidsrechter. Via Marnick Vermijl liep MVV vervolgens uit naar 2-0 en kreeg verscheidene mogelijkheden om ook een derde treffer te maken, maar Tom Muyters en de paal zaten de 3-0 in de weg.

MVV stijgt door de zege naar de twaalfde plaats in de Eerste Divisie. Roda JC zakt naar de tiende plek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen