Boëtius hoopt op Oranje: "Dat is nog steeds een doel"

18 november 2018, 10:50

Jean-Paul Boëtius maakte in 2014 zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar speelde sindsdien geen interland meer. De afgelopen zomer stapte de buitenspeler over van Feyenoord naar 1. FSV Mainz 05, waar hij is uitgegroeid tot basisklant. Nu hij zijn draai heeft gevonden in de Bundesliga, hoopt hij zichzelf in beeld te spelen bij bondscoach Ronald Koeman.

"Ik zeg altijd tegen mezelf: wat komt, dat komt. Het Nederlands elftal is nog steeds een doel, maar Mainz heeft de prioriteit. Als ik mijn werk hier goed doe, krijg ik misschien weer een kans", aldus Boëtius tegenover Kicker. Vlak voor het WK 2014 maakte Boëtius tegen Frankrijk (2-0 verlies) onder Louis van Gaal zijn Oranje-debuut.

"Ik was een talent en speelde een goed seizoen bij Feyenoord. Hij (Van Gaal, red.) dacht dat ik misschien klaar was voor het nationale team. Dat was voor het WK, maar we gingen uiteindelijk in een 5-3-2 formatie spelen. Niet ik, maar een extra verdediger werd opgeroepen", vervolgt de aanvaller.

Boëtius denkt dat zijn interlandcarrière nog niet voorbij is. "Het is normaal dat het met ups en downs gaat. Hopelijk gaat het snel weer beter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen