Gisteren gemist: Oranje imponeert, Koeman onder de indruk

17 november 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 16 november.

Sterk Oranje zet wereldkampioen Frankrijk te kijk in De Kuip

Op zeer overtuigende wijze heeft Nederland vrijdagavond in De Kuip wereldkampioen Frankrijk met 2-0 verslagen. Op de zege viel niks af te dingen. Oranje was de wat tegenvallende Fransen de hele wedstrijd de baas en kon zichzelf alleen verwijten dat het pas in blessuretijd de 2-0 liet aantekenen. Dat was vooral te danken aan Hugo Lloris, die diep in de blessuretijd alsnog voor de tweede keer moest buigen, nu voor een panenka-penalty van Memphis. Door de overwinning maakt Oranje kans om groepswinnaar te worden in de Nations League.

Koeman: "Exceptioneel wat spelers hebben laten zien"

Ronald Koeman kan zijn geluk niet op na de 2-0 zege op Frankrijk. De bondscoach zag zijn ploeg de laatste maanden grote stappen maken, maar had niet verwacht dat het Nederlands elftal nu al zó ver zou zijn. Oranje had in De Kuip weinig te duchten van de Fransen en boekte een afgetekende overwinning.

Jørgensen wijst Denen de weg, Rusnák helpt Slowakije

Denemarken is gepromoveerd naar Divisie A van de Nations League. De Denen wonnen vrijdag met 1-2 van Wales en zijn met nog één wedstrijd te spelen zeker van de eerste plaats in hun groep. Nicolai Jørgensen was goud waard voor de Deense formatie: hij opende de score in de eerste helft. Slowakije verraste Oekraïne mede dankzij een doelpunt en twee assists van Albert Rusnák.

Jong Oranje begint nieuw tijdperk met oefennederlaag

Het vernieuwde Jong Oranje heeft vrijdagavond een oefennederlaag geleden tegen de Duitse leeftijdsgenoten. Met vijf debutanten in de basis ging het team van bondscoach Erwin van de Looi met 3-0 onderuit in Offenbach. In het laatste halfuur bracht Van de Looi nog eens drie debutanten binnen de lijnen.

Neymar helpt Brazilië aan kleine oefenzege op Uruguay

Brazilië heeft vrijdagavond Uruguay in oefenwedstrijd met 1-0 verslagen. Het decor van de wedstrijd was geen Zuid-Amerikaans stadion, maar het Emirates Stadium. Neymar maakte in het onderkomen van Arsenal het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij de Uruguayanen startte PSV'er Gastón Pereiro in de basis.

Marokko zet dankzij Ziyech grote stap richting Afrika Cup

Marokko heeft vrijdagavond dankzij Hakim Ziyech een grote stap richting kwalificatie voor de Afrika Cup gezet. De Ajacied nam in en tegen Kameroen de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening in de 0-2 zege. Bij de Marokkanen startte ook Noussair Mazraoui in de basis.