Koeman: "Exceptioneel wat spelers hebben laten zien"

16 november 2018, 23:30

Ronald Koeman kan zijn geluk niet op na de 2-0 zege op Frankrijk. De bondscoach zag zijn ploeg de laatste maanden grote stappen maken, maar had niet verwacht dat het Nederlands elftal nu al zó ver zou zijn. Oranje had in De Kuip weinig te duchten van de Fransen en boekte een afgetekende overwinning.

"Ik had niet verwacht dat we gedurende negentig minuten de betere ploeg zouden zijn. Ik had ook nog niet verwacht deze ploeg zo ver zou zijn om gedurende negentig minuten de wedstrijd zo goed te kunnen lezen en zo volwassen te spelen tegen een ploeg als Frankrijk", luidt Koemans eerste reactie tegenover de NOS. "Dit is een enorme stap die je op zo'n avond maakt."

Koeman zegt dat Oranje van het begin tot het einde goed heeft gespeeld. "Wij hebben twaalf doelpogingen gehad, Frankrijk twee. We hebben meerdere kansen gehad om eerder de 2-0 te maken. Hun keeper was geweldig. Anders wordt het 3-0, 4-0. Dat had gekund", vervolgt de bondscoach.

Oranje domineerde het spel tegen de wereldkampioen. "Het is exceptioneel wat deze spelers vanavond hebben laten zien", aldus Koeman, die zijn team stappen ziet maken. "Dat zie je overal in terug: op trainingen, hoe ze met elkaar omgaan. Ze zijn heel zelfbewust bezig om beter te worden en successen te behalen."

Oranje heeft door de zege zes punten uit drie wedstrijden en kan maandag de groepswinst pakken tegen Duitsland. "Dat had niemand verwacht, ik ook niet. Je ziet nog steeds dat we veel beter kunnen. Het zal moeilijk zijn om beter te spelen dan vanavond. Dit geeft de ploeg zoveel vertrouwen. Frankrijk kwam hier niet om een leuke wedstrijd te maken, dan is het zo moeilijk om geduld te behouden en momenten te kiezen. Iedereen van de groep moet ik een groot compliment maken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen