Vitesse
0 – 0
FC Groningen

Jørgensen wijst Denen de weg, Rusnák helpt Slowakije

Jørgensen wijst Denen de weg, Rusnák helpt Slowakije

16 november 2018 – Denemarken is gepromoveerd naar Divisie A van de Nations League. De Denen wonnen vrijdag met 1-2 van Wales en zijn met nog één wedstrijd te spelen zeker van de eerste plaats in hun groep. Nicolai Jørgensen was goud waard voor de Deense formatie: hij opende de score in de eerste helft. Slowakije verraste Oekraïne mede dankzij een doelpunt en twee assists van Albert Rusnák.Wales - Denemarken (1-2)
In Cardiff stond vrijdagavond promotie naar Divisie A op het spel. De Welshmen waren bij een zege zeker van de groepswinst, maar dat gold ook voor de Denen. De bezoekers trokken aan het langste eind. Vlak voor rust maakte Jørgensen de 0-1. In de absolute slotfase verdubbelde de Denen via Martin Braithwaite de score, alvorens Gareth Bale het nog even spannend maakte. Bij de Denen stond ook Lasse Schöne in de basis. Jørgensen en Schöne werden in de slotfase van de wedstrijd gewisseld. Kasper Dolberg kwam als invaller binnen de lijnen.

Slowakije - Oekraïne (4-1)
Om degradatie uit Divisie B te voorkomen, moest Slowakije snel een goed resultaat boeken. De nog puntloze Slowaken kenden een goede avond en versloegen koploper Oekraïne - dat al is gepromoveerd - met liefst 4-1. Rusnák was de grote man bij Slowakije. De oud-middenvelder van SC Cambuur en FC Groningen nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening en gaf daarnaast twee assists. Maandag kan Slowakije tegen Tsjechië degradatie voorkomen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 mei 2019

  2. maandag 20 mei 2019