Koeman: "Er was weinig aanleiding om te veranderen"

16 november 2018, 20:38

Ronald Koeman heeft in aanloop naar het duel met Frankrijk weinig getwijfeld over zijn opstelling. De bondscoach kiest ervoor om in De Kuip met dezelfde elf te beginnen die onlangs ook startten tegen Duitsland (3-0). "Er was weinig aanleiding om te veranderen", aldus Koeman in gesprek met de NOS.

"Ik had het al redelijk in mijn hoofd zitten. Deze elf verdienen het om wederom te starten. Zo hoop je verder te bouwen", gaat Koeman verder. De bondscoach beseft dat zijn ploeg een lastige avond te wachten staat, waarin Oranje wellicht zelfs het initiatief moet nemen tegen de afwachtende Fransen. "Dat is weer anders. Ik denk ook dat we dat kunnen. Natuurlijk hebben we veel snelheid voorin, maar we hebben ook de spelers om meer aan de bal te zijn en dominanter te zijn."

De verwachting is dat Frankrijk tegen Oranje gaat loeren op de tegenaanval. "Je moet natuurlijk wel oppassen tegen de kwaliteiten van dit Frankrijk", zegt Koeman. "Je wilt durf en lef tonen in zo'n wedstrijd. We hunkeren ernaar om op een mooie manier een goed resultaat neer te zetten, maar we beseffen ook dat het heel moeilijk wordt en we niet zo moeten beginnen als tegen Duitsland. Ik verwacht dat Frankrijk wat afwachtender zal zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen