Vitesse
0 – 0
FC Groningen

Groenendijk: "De slechtste maand sinds ik hier ben"

Groenendijk: "De slechtste maand sinds ik hier ben"

16 november 2018 – Bij ADO Den Haag loopt het de laatste weken niet op rolletjes. De Hagenaren spelen ondermaats, pakken nauwelijks punten en zakken op de ranglijst. Dat was voor Alfons Groenendijk onlangs reden om in te grijpen: onder meer Indy Groothuizen en Tom Beugelsdijk verdwenen naar de bank. Groenendijk denkt dat de Hagenaren onder zijn bewind niet eerder zo slecht hebben gepresteerd."Het is de slechtste maand sinds ik hier ben", vertelt de oefenmeester aan Omroep West. "Ik ben hier inmiddels twee jaar, dat ging allemaal prima. Natuurlijk was er weleens een tegenslag of verloren wij een wedstrijd, dat hoort erbij bij ADO. Maar ik vind dit wel de slechtste maand. Zeker de manier waarop wij verliezen, dat wil je niet."

ADO verloor de afgelopen maand van VVV-Venlo (2-0), speelde gelijk tegen hekkensluiter NAC Breda (1-1) en ging daarna onderuit tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (0-1). "We maken fouten bij standaardsituaties, terugspeelballen, gewoon doelpunten die te voorkomen zijn. Dat doet pijn en daar moet je mee dealen. Ik wil dat iedereen beseft wat voor impact dat heeft op de spelers, op de trainers maar ook op de fans. Dat gevoel moet je denk ik wel uitspreken."

Groenendijk stelt dat ADO toe is aan vernieuwing. "Er zit ook een aantal spelers al langer hier in een teleurstelling onder mij. Dat moet ook niet te lang duren. Uiteindelijk moet een spelersgroep van ADO ook een keer opgefrist worden. Zo is het ook. Of de trainer moet weg. Eén van de twee. Het moet niet te lang duren dat spelers iedere keer met dezelfde situatie worden geconfronteerd. Ik begrijp hoe het werkt, ik zit al een tijdje in het voetbal. We zullen zien waar het op uitdraait."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 mei 2019

  2. maandag 20 mei 2019