Heracles stelt onterecht als boosdoener te worden aangemerkt

Heracles stelt onterecht als boosdoener te worden aangemerkt

16 november 2018 – Samen met FC Emmen stemde Heracles Almelo donderdag tegen het pakket van veranderingen in de Eredivisie. Dat een revolutie is uitgebleven, zou volgens velen de schuld zijn van de tegenstemmers. De Heraclieden zijn niet blij met de eenzijdige beeldvorming. Zij zeggen juist voorstander te zijn van aanpassingen in de Eredivisie.In gesprek met Tubantia doen algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Mark-Jan Fledderus hun zegje. "Wij zijn voor een verander-agenda als dat leidt tot verbeteringen. Wij wilden van alle clubs misschien wel de meeste aanpassingen doorvoeren, maar de voorstellen die er lagen gaan niets veranderen. Daarom hebben we tegengestemd, en dat terwijl er bijvoorbeeld in stond dat clubs vrij waren op kunstgras te spelen", aldus Toussaint.

"Dat de schuld vervolgens bij ons wordt neergelegd en dat dit ons imago naar buiten toe geen goed doet, is pijnlijk. Daar kunnen wij alleen verder niks aan doen. Het enige dat je ons zou kunnen verwijten is dat wij geen politiek bedrijven om ons naar buiten toe te verdedigen. Maar wij doen niets voor de bühne. Als we ons laten leiden door emotie, valt de hele club straks om", gaat de algemeen directeur verder.

Fledderus deelt de mening van Toussaint. "Ik heb me tijdens de bijeenkomst wel afgevraagd: zijn wij nu het slimste of het domste jongetje van de klas", aldus de oud-middenvelder. "Dingen waren slecht voorbereid, clubs waren slecht op de hoogte en de zaken moesten er in een mum van tijd doorheen worden gejaagd. Ik hoorde zelfs iemand zeggen 'we moeten wel met iets komen, want de pers wacht beneden."

Inkrimping en kunstgras
Heracles is vóór een Eredivisie en Eerste Divisie met zestien clubs, ondanks dat het ongunstig is voor de Almeloërs. Voor zes andere clubs was een kleinere competitie echter onbespreekbaar. De Heraclieden zijn ook bereid op natuurgras over te stappen. "Als dat maar op een solidaire manier wordt gecompenseerd. Wij snappen echt wel dat we niet jaarlijks meer dan een miljoen aan compensatie kunnen krijgen. Maar we hadden wel tot een gezamenlijk bedrag kunnen komen dat hoger ligt dan wat is aangeboden."

Lees ookEmmen was van plan om te stemmen tegen kunstgras

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 25 mei 2019

  2. vrijdag 24 mei 2019

  3. donderdag 23 mei 2019