Ajax heeft dienstverband arts De Winter dit jaar beëindigd

16 november 2018, 15:20   Bijgewerkt: 16 november 2018, 15:59

Ajax heeft afgelopen jaar de arbeidsovereenkomst van Don de Winter beëindigd. De voormalig clubarts van de Amsterdammers behandelde Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk op de trieste dag 8 juli 2017, waar tijdens de reanimatie fouten zijn gemaakt. "De Winter is niet op non-actief gezet, hij heeft vrij gekregen", liet een woordvoerder destijds weten. Tijdens de De Algemene Vergadering van Aandeelhouders blijkt echter dat hij inmiddels helemaal is vertrokken bij de club.

"Als de defibrillator wel was ingezet, had men meteen al met de reanimatie kunnen beginnen. Als dat gedaan was, was Abdelhak er mogelijk beter uitgekomen. Dat laatste is geen zekerheid, maar het is wel mogelijk", was de pijnlijke conclusie die Edwin van der Sar moest mededelen over de reanimatie in Oostenrijk, nadat Ajax volledige aansprakelijkheid had erkent. Vervolgens kreeg De Winter dus vrijaf, waarna het dienstverband helemaal stop is gezet.

Tijdens de AVA kwam er een vraag vanuit de zaal, zo schrijft Ajax Life, over de huidige werkzaamheden van de arts. Daarop liet Edwin van der Sar weten dat zijn dienstverband is beëindigd.

Lees ook: Ajax erkent de volledige aansprakelijkheid in zaak Nouri

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen