Excelsior-aanvaller Caenepeel krijgt boete en is rijbewijs kwijt

16 november 2018, 14:49

Excelsior-aanvaller Jinty Caenepeel is vrijdag veroordeeld tot een boete van 3600 euro en een rijverbod van drie maanden en vijftien dagen. Bovendien moet hij een medische en psychologische afleggen voor hij zijn rijbewijs opnieuw mag aanvragen. Wel moet hij dan opnieuw slagen voor zowel zijn theorie- én praktijkexamen. Hij werd veroordeeld voor doorrijden na een ongeluk.

Hoewel de profvoetballer wel stopte na een botsing met een taxi die van rechts kwam en aan wie hij dus voorrang had moeten verlenen én zijn excuses aanbood, reed hij vervolgens alsnog vluchtig door. Dus oordeelde de Belgische justitie van een vluchtmisdrijf, waarvoor hij dus is veroordeeld. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Eerder werd hij al vervolgd voor een flinke snelheidsovertreding en voor het rijden onder invloed van cannabis. Dat had hem voor de rest van zijn leven zijn rijbewijs kunnen kosten, maar destijds oordeelde de rechter anders.

"Ik had nooit mogen wegrijden. Ik had ook echt niet gezien hoe erg het was. Dat wist ik pas achteraf", betoog Caenepeel spijt tijdens de zitting. In een reactie meteen na het ongeval gaf hij aan dat hij in paniek was omdat hij 'iets had gedronken'. Dit seizoen is de spits overigens alles behalve een vaste waarde op Kralingen. Zijn bijdrage bleef beperkt tot één invalbeurt onder trainer Adrie Poldervaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen