Verdachte Belgische arbiter wacht in vrijheid proces af

16 november 2018, 14:02

Bart Vertenten, een van de twee nog altijd zeer verdachte scheidsrechters in het Belgische omkoopschandaal, is op vrije voeten. De arbiter komt vrij onder voorwaarden, maar blijft nog zeker (hoofd)verdachte. Hij zat meer dan een maand in de gevangenis en wordt nog altijd verdacht van omkoping. Justitie, in België het federaal parket, blijft de zaak tegen hem vervolgen.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op 11 oktober werd hij aangehouden in onderzoek naar fiscale fraude en wedstrijdvervalsing. Vervolgens zat hij vast en werd hij ook door de Belgische voetbalbond geschorst. Eerder gaf de KBVB al te kennen dat er geen ruimte meer is voor een terugkeer van zowel Vertenten als ook Sébastien Delferière. Beide arbiters worden verdacht van matchfixing om KV Mechelen in de Jupiler Pro League te houden.

Het Belgische schandaal heeft overigens nog geen enkele veroordeling gekregen, wel lopen er nog altijd meerdere rechtszaken, onder wie dus tegen Vertenten. Diens advocaat heeft vragen gesteld over de onafhankelijkheid van de onderzoeksrechter Joris Raskin, ooit werkzaam bij de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. Het hof oordeelde echter dat deze aanklacht ongegrond was, waardoor alle onderzoeksdaden van Raskin, zoals telefoontaps, geldig blijven. Daarom moet Vertenten nog altijd vrezen voor een forse straf: wel mag hij dat dus op vrije voeten afwachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen