De Gier noodgedwongen toe aan vierde keeper bij NEC dit seizoen

De Gier noodgedwongen toe aan vierde keeper bij NEC dit seizoen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 november 2018 – Met Gino Coutinho, Norbert Alblas en Marco van Duin begonnen er dit seizoen al drie keepers in de basis bij NEC, maar komend weekend komt daar tegen Sparta Rotterdam zelfs een vierde bij. Oliver Zelenika maakt noodgedwongen zijn debuut onder de lat in Nijmegen, omdat Van Duin vrijdagochtend voortijdig de training moest verlaten met een blessure.

Dat meldt Omroep Gelderland. Hij kan zodoende niet spelen in de Eerste Divisie-topper. Eerder raakte Alblas al zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor Zelenika naar Nijmegen werd gehaald. Coutinho begon het seizoen als eerste keuze bij NEC, maar stopte wegens motivatieproblemen. De onrust in het doel is overigens ook te merken aan het aantal tegengoals: NEC kreeg al 24 (!) tegendoelpunten dit seizoen, alleen Jong FC Utrecht, FC Dordrecht, Helmond Sport, Jong AZ en Jong PSV deden dat nog minder.

In de laatste drie duels ging NEC tweemaal pijnlijk onderuit, tegen TOP Oss (1-5) en Jong Ajax (4-0). Hoewel er tussendoor gewonnen werd door Jong AZ (3-1) heerst er een kleine crisissfeer in Nijmegen. Het duel met Sparta Rotterdam is daarom extra van belang, al werd afgelopen week het vertrouwen uitgesproken in de technische staf én selectie.

"We moeten bepaalde vastigheden proberen te krijgen. Die 4-0 tegen Jong Ajax was natuurlijk zwaar klote, maar ik probeer daar altijd wel een beetje doorheen te kijken. We moeten terug naar de serie die we zetten tot en met Go Ahead, waar we steeds in staat waren om terug te komen van een achterstand. We waren mentaal daartoe steeds in staat en dat was er de laatste tijd uit", aldus trainer Jack de Gier.

gerelateerd