Bruma zit op dood spoor bij VfL Wolfsburg en wil oplossing

Bruma zit op dood spoor bij VfL Wolfsburg en wil oplossing

16 november 2018 – Jeffrey Bruma zit op een dood spoor momenteel bij VfL Wolfsburg. De verdediger komt helemaal niet aan de bak bij de Bundesliga-club, omdat hij vijfde keuze is in het centrum van de verdediging. Hij zat dit seizoen zelfs nog niet één keer bij de selectie. "Ik ben 27 jaar en wil spelen. Als dat niet bij Wolfsburg kan, moeten we een oplossing vinden. In de winter of de zomer", vertelt de openhartige, maar ook realistische Nederlander.Trainer Bruno Labbadia doet helemaal geen beroep meer op de voormalig PSV'er. In een oefenwedstrijd kreeg hij in de interlandperiode eindelijk weer eens speelminuten. "Het voelde goed", sprak Bruma tegenover Kicker. Dat hij verder niet speelt, zorgt voor irritatie. "De frustratiefactor is er al wel, maar ik kan er goed mee omgaan." Hoewel hij dus compleet op het tweede plan staat, blijft hij wel rustig.

"We moeten gaan zitten en elkaar in de ogen kijken. Als ik moet blijven, blijf ik graag. Maar dan moet ik wel een kans krijgen. Als dat niet zo is, moeten ze dat eerlijk zeggen. Ik heb nog een tweeënhalfjarig contact (tot de zomer van 2021, red.)", weet Bruma, die denkt dat het dan weinig zin heeft om te blijven. Boos worden helpt volgens hem overigens ook weinig. "We moeten het respect voor elkaar niet verliezen, samen moeten we een oplossing vinden."

De verdediger heeft wel gesproken met trainer Labbadia, die naast Bruma ook de Nederlanders Wout Weghorst en Paul Verhaegh onder contract heeft staan, maar de coach zegt dat hij moet wachten op zijn kans. "Maar het ziet er niet naar uit dat ik meer speeltijd ga krijgen", is de verdediger, die tot 35 optredens kwam namens Die Wölfe, realistisch. Een zware knieblessure vorig seizoen gooide roet in het eten van zijn ontwikkeling in Duitsland.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 2 juli 2020

  2. woensdag 1 juli 2020