VVV-Venlo stemde vóór veranderagenda ondanks kunstgrasveld

16 november 2018, 09:49

VVV-Venlo mag momenteel dan wel op kunstgras voetballen, de Limburgse club was een van de partijen die donderdag voor de bemoediging van 'gewoon' gras stemde. De Eredivisionist wil op termijn graag overstappen, mits betaalbaar. Dat is met de nieuwe regeling, waarbij vijf procent van de Europese gelden wordt verdeeld over de Eredivisie-clubs - wat ongeveer 350.000 euro oplevert, echter nog niet mogelijk.

"Wij zijn in principe niet tegen verandering, laat dat duidelijk zijn", stelt directeur Marco Bogers over hun stem voor de uitgeklede veranderagenda in De Limburger. "Maar we hebben steeds gezegd dat een eerlijker verdeling van tv-gelden aan de basis zou moeten liggen van een pakket aan veranderingen. In het nieuwe akkoord is die verdeling slechts marginaal verbeterd. Dus zullen wij voorlopig nog geen afscheid nemen van kunstgras in De Koel. Puur omdat dat nu niet te betalen is."

Overtappen van kunstgras naar gewoon gras zou VVV-Venlo naar verluidt zo'n half miljoen euro per seizoen kosten, waarmee nog een bedrag van anderhalf ton overbrugd zou moeten worden om de financiering helemaal 'rond' te krijgen. Vooralsnog blijft er in Venlo dus wel kunstgras liggen, ondanks de lonkende bonus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen