Bosz kreeg na congé bij Borussia Dortmund diverse aanbiedingen

16 november 2018, 09:22

Peter Bosz is sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund nog altijd zonder club, maar dat is niet te wijten aan een gebrek aan interesse. Zeker na zijn vertrek uit Duitsland had de oefenmeester de kans om snel weer aan het werk te gaan. Hij sloeg vanwege zijn gevoel echter alle aanbiedingen, ook die uit de Premier League, af.

"Ik kreeg op de eerste dag al een telefoontje van een club. En dat is eigenlijk de hele maand januari zo doorgegaan", vertelt de coach tegenover Voetbal International over de eerste periode na zijn ontslag in Dortmund. "Vanuit Nederland, maar ook uit Engeland, Frankrijk en nog verder, zoals het Midden-Oosten. Maar ik voelde gewoon weerstand bij mezelf, dat ik er nog niet aan moest denken."

Ook een aanbieding van een laagvlieger uit de Premier League sloeg hij af. Bosz dacht niet dat het aanvallende, dominante voetbal nodig was voor die club om erin te blijven. "Daar ben ik niet de aangewezen persoon voor. Die man begreep er helemaal niets van", aldus de oefenmeester, die eerder werkzaam was bij onder andere Ajax, Vitesse, Heracles Almelo en Maccabi Tel Aviv. Overal heeft Bosz zeer aanvallend voetbal nagestreefd, waarmee hij met name in Amsterdam veel indruk maakte. In de Bundesliga was de start nog erg goed, maar vervolgens kreeg Dortmund een dusdanige terugslag dat Bosz op straat werd gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen