Nijland toch 'trots' en looft solidariteit Ajax, Feyenoord en PSV

16 november 2018, 08:46

Hans Nijland was als vertegenwoordiger van de subtop een van de onderhandelaars, samen met Edwin van der Sar (Ajax), Adriaan Visser (PEC Zwolle) en Eredivisie-voorzitter Jacco Swart, over het Eredivisie-akkoord. Hoewel de topclubs niet helemaal tevreden zijn met de uitkomst, denkt de Groningen-bestuurder dat er op dit moment niet veel meer inzat. Wel is hij blij met hoe de topclubs zich (desondanks) hebben opgesteld. "Ze hebben echt zaken weggegeven en solidariteit getoond. Dat mag ook wel een keer worden gezegd."?

Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden. De topclubs gaan zo'n vijf procent van de UEFA-gelden weggeven, verdeeld over de clubs die op gewoon gras spelen. Een bonus die neerkomt op zo'n 350.000 euro per club. Eric Gudde, technisch directeur van de KNVB, noemde de solidariteit eerder ook bijzonder. "In algemene zin, kijkend naar maatregelen als een gelijkmatiger verdeling van de tv-gelden en bescherming van de jeugdopleidingen, worden wij hier wel beter van", denkt Nijland.

Hoewel de uitkomst niet voor iedereen werd wat men er van hoopte, kan de scheidend directeur uiteindelijk wel met een positief gevoel terug naar het hoge noorden. "Toch ben ik heel trots op wat we uiteindelijk hebben bereikt."

Lees ook:

- Eredivisie-clubs krijgen weinig veranderingen door bij vergadering

- Van der Sar baalt: "Andere opzet zou aantrekkelijker zijn"

- Gudde vindt akkoord 'suboptimale oplossing' en roemt solidariteit

Gerbrands: "Klein stapje is soms aanzet naar veel meer"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen