Rooney blij met afscheidsduel en rouwt niet om misser

16 november 2018, 08:07   Bijgewerkt: 16 november 2018, 08:23

Wayne Rooney nam donderdagavond afscheid met een 3-0 overwinning op de Verenigde Staten. De ervaren aanvaller deed ruim het laatste half uur mee bij Engeland en nam afscheid met 120 interlands en 53 doelpunten, waarmee hij de recordtopscorer is. Toch denkt de spits niet dat hij dat blijft. "Harry Kane gaat mijn record verbreken, dat weet ik zeker. Ik kijk er naar uit om hem over tien jaar die prijs uit te mogen reiken."

Dat vertelde Rooney na het duel, waarin hij de award voor topscorer van Engeland had gekregen uit handen van Kane, die vooralsnog negentien treffers heeft gemaakt. "Dit was een geweldige manier om te stoppen als internationals. Helaas heb ik niet gescoord, maar ik zal deze avond niet snel vergeten", glimlachte Rooney in de Engelse media.

De aanvaller kwam nog bijna tot scoren in blessuretijd, maar keeper Brad Guzan lag in de weg. "Als die bal erin was gegaan, was er vast een grote discussie ontstaan over de geldigheid van de treffer", zei de spits met een knipoog, doelend op alle kritiek van zijn afscheidswedstrijd. "Gelukkig ging hij er dus niet in."

Lees ook: Icoon Rooney zwaait af bij ruime overwinning op VS

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen