Gerbrands: "Klein stapje is soms aanzet naar veel meer"

16 november 2018, 07:48

Hoewel Ajax, PSV en Feyenoord zich meer hadden voorgesteld van de ontwikkelingen rondom de veranderagenda donderdag, ziet Toon Gerbrands ook positieve dingen aan het gesloten akkoord. "Veranderingen gaan vaak via stapjes. Soms is een klein stapje de eerste aanzet naar uiteindelijk veel meer", bleef de directeur van de Eindhovenaren opgewekt.

Tegenover het Eindhovens Dagblad ging Gerbrands in op de deal, waarin geen grote veranderingen werden bedongen. Wel krijgen clubs die op gras spelen een bonus en wordt er gekeken of de degradatieregeling moet worden aangepast. "Soms is het goed om over je eigen schaduw heen te springen en is kijken naar het algemeen belang gewenst. Tegelijkertijd is het ook jammer dat een aantal clubs niet akkoord wenste te gaan met een kleinere competitie. Dat is donderdag ook niet meer op tafel geweest."

Inkrimping van achttien naar zestien clubs was het idee van de topclubs, maar dat bleek niet haalbaar. Ook kunstgrasvelden worden niet afgeschaft, toch ziet de bestuurder de bonus die teams krijgen als ze op gras spelen als een goede zaak. "Daarvoor staan de Europees spelende clubs behoorlijke bedragen af. Dat zie ik als een doorbraak en kan ertoe leiden dat meerdere kunstgrasvelden in de Eredivisie verdwijnen." 

Waar Gerbrands wél erg blij mee was, was het feit dat de beloftenteams mogen blijven meedoen in de voetbalpiramide. Een zaak van algemeen belang, denkt Gerbrands. "Het klinkt misschien gek wat ik nu zeg, maar bij Manchester City was men bijvoorbeeld heel tevreden dat wij Oleksandr Zinchenko in de Eerste Divisie konden laten spelen. Dat was een van de redenen waarom we hem konden huren."

Lees ook:

- Eredivisie-clubs krijgen weinig veranderingen door bij vergadering

- Van der Sar baalt: "Andere opzet zou aantrekkelijker zijn"

Gudde vindt akkoord 'suboptimale oplossing' en roemt solidariteit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen